Při požáru v Otrokovicích byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

OTROKOVICE - K hlášenému požáru průmyslového objektu vyjíždělo dnes odpoledne hned několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Podle přijatých informací k němu došlo v jedné ze skladovacích hal v průmyslovém areálu v Otrokovicích.

K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice se dvěma cisternami a posilové jednotky dobrovolných hasičů Otrokovice, Napajedla a Kvítkovice. V době příjezdu na místo byla již jedna část haly v plamenech a velitel zásahu si k události povolal další posilové jednotky a výškovou techniku. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu a povolána byla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín, jednotka podnikových hasičů společnosti Continental Barum s.r.o. Otrokovice a jednotky dobrovolných hasičů Kvasice a Tlumačov.

Hasební práce byly prováděny jak z výškové techniky tak i vstupními vraty haly. Podle zjištěných informací se ve skladu nacházely především hořlavé odpadní kapaliny. Lokalizace události byla velitelem nahlášena v 14:32 hodin a hasiči dále prováděli vyklizení zasaženého materiálu mimo prostor skladu.

Po ukončení prací a kontrole objektu i materiálu termokamerou byla v 16:35 hodin nahlášena celková likvidace události a jednotky se postupně vrátily zpět na své základny. Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který jako příčinu vzniku požáru stanovil vznícení samovznětlivých látek. Předběžná škoda na budově skladu byla vyčíslena na přibližně jeden milion korun.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163905′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2423‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163905‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x