Folkrockování láká na „oskarovou“ Irglovou, Polákovou i hvězdy českého rocku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jedinečnou příležitost poslechnout si naživo zpěvačku Markétu Irglovou nabízí 30. Valašské folkrockování, které se uskuteční v sobotu 10. srpna v Rožnově pod Radhoštěm. Server Zlin.cz o tom informoval Marek Havran z rožnovské radnice.

Kromě držitelky Oskara Markéty Irglové, pro kterou to bude jediné letošní živé vystoupení v Česku, se fanoušci skvělé muziky mohou těšit také na Barboru Polákovou, hvězdy českého rocku – formaci Supergroup.cz a domácí seskupení Ptakustik. Jubilejní ročník multižánrového festivalu začíná v sobotu 10. srpna od 17 hodin v amfiteátru Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě.

Festival zahájí Markéta Irglová z Valašského Meziříčí, zpěvačka, skladatelka a autorka známých filmových písní. „Koncertování v Česku mám odjakživa moc ráda, hlavně když se odehrává v menších městech mimo Prahu. V počátcích naší spolupráce vystupoval Glen Hansard na Valašském folkrockování, kde si mě k sobě pozval na podium. Na ten koncert mám moc pěkné vzpomínky. Pamatuji si příjemnou atmosféru a pohodu na pěkném místě, dobrou hudbu a milé posluchače,“ vzpomněla zpěvačka svoje první účinkování na folkrockování v Rožnově. Vystoupení Markéty Irglové na Valašském folkrockování bude jedinečným zážitkem mimo jiné proto, že půjde o jediný koncert držitelky Oscara v Česku v letošním roce. „V poslední době koncertuji z rodinných důvodů málo, ale nápad vystoupit v Rožnově se mi líbil i proto, že se hodilo koncert spojit s prázdninami u rodičů. Líbila se mi myšlenka českého léta i příležitost si po delší době živě zahrát. Měla jsem vystoupit již minulý rok, ale pak jsem nečekaně otěhotněla a koncert musela zrušit. Napravuji to tedy letos,“ dodává Irglová a slibuje staré známé písně i ty novější, z teprve připravovaného alba. Na podiu ji doprovodí také dva hosté – Aida Shahghasemi z USA a Fergal O’Connor z Irska.

Markétu vystřídá Barbora Poláková s kapelou. Pětinásobná držitelka Ceny Anděl, interpretka velkých hitů Nafrněná a Kráva, u diváků i kritiky boduje moderním popovým stylem a svébytnou poetikou, která se vymyká všem kategoriím a na domácí scéně jen stěží hledá konkurenci. Kapela nabitá legendami české hudební scény a excelentními muzikanty Supergroup.cz vystoupí jako třetí ve složení kytarista Michal Pavlíček, zpěvák Kamil Střihavka, baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, houslista Jan Hrubý, klávesista Roman Dragoun a Klaudius Kryšpín za bicími. Závěr festivalu bude patřit kapele Ptakustik. Místní uskupení vede temperamentní Tomáš Ptáček, jehož texty a zpěv mají jiskru a smysl pro humor.

Kromě atraktivní hudební nabídky v příjemném prostředí Valašského muzea v přírodě se mohou návštěvníci těšit na bohatý výběr občerstvení a ti, kteří letos slaví kulatiny, také na originální dárek. „Pro návštěvníky festivalu, kteří letos slaví kulatiny, jsme jako dárek ke vstupence připravili originální tričko. Požádejte si o něj u vstupu, kde po kontrole, že jste se narodili v roce končícím 9, obdržíte tričko zdarma. Nabídka je omezená, takže kdo dřív přijde, ten se převleče!,“ dodal Jakub Sobotka, ředitel pořádajícího T klubu – kulturní agentury.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x