KAM ZA KULTUROU: Nabídka akcí na víkend láká svou pestrostí

ZLÍNSKÝ KRAJ -  Milovníky květin okouzlí výstava pro všechny zahradníky a zahrádkáře, na Velehradu propukne bojová vřava a hudební fajnšmekry jistě potěší koncert barokní hudby.
 

Chalupáři, zahrádkáři, pěstitelé kaktusů a sukulentů si dají dostaveníčko na kroměřížském výstavišti, kde od 9. do 11. srpna proběhne již 43. ročník celostátní výstavy pro všechny zahradníky a zahrádkáře – Floria Léto 2019. Součástí výstavy bude letos unikátní expozice tisíců květin s názvem Zahrada fantazie, výstava drobného zvířectva a okrasného ptactva,
ukázka moderní i historické zemědělské techniky i expozice kaktusů, sukulentů a balkonových rostlin. V doprovodném programu vystoupí Jakub Smolík, dechová hudba Boršičanka AK a další. Květinová výstava se i letos rozšíří mimo brány výstaviště, kdy přední slovenští aranžéři vyzdobí kroměřížský kostel svatého Jana Křtitele

V sobotu 10. srpna 2019 v 19.00 v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně proběhne závěrečný koncert Letní školy barokní hudby, ve kterém se pod vedením Romana Válka představí lektoři a frekventanti Letní školy barokní hudby. V ceně vstupenky za 190 / 150 Kč  je cesta autobusem z Bystřice na Svatý Hostýn a zpět. Vstupenky se prodávají v Městském informačním centru Bystřice pod Hostýnem. Odjezdy autobusů ze zastávek: vlakové nádraží – autobusové nádraží – náměstí a hřbitov v 17.30, 18.00 a 18.30 hodin.

Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm se uskuteční již 30. valašské folk-rockování. V sobotu 10. srpna od 17 hodin se v Amfiteátru Na Stráni představí Markéta Irglová, Barbora Poláková, Supergroup.cz s Kamilem Střihavkou, Michalem Pavlíčkem, Vladimírem Kulhánkem, Janem Hrubým či domácí skupina Ptakustik. 
Do Modré u Velehradu

se vypravte na Bitvu o Veligrad 2019. V sobotu 10. a neděli 11. srpna bude již po čtrnácté probíhat nelítostný boj o hradiště, ve kterém se vrátíte do doby Velkomoravské říše na vlastní kůži si můžete vyzkoušet dobová řemesla a život v ranném středověku. V průběhu obou dnů je připraven bohatý doprovodný program s ukázkami řemesel, lukostřeleckého turnaje, spoustou soutěží pro děti i dospělé a mnoho dalších. Vrcholem sobotního i nedělního programu bude historická rekonstrukce bitvy. 

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x