Finové z Waltari rozezvučí noční Bystřici

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Další ročník přehlídky netradiční hudby Letní Alternativa pořádané již tradičně městem Bystřice pod Hostýnem je tady. O letošním programu informoval server Zlin.cz dramaturg akce Tomáš Hradil.

Organizátorům se podařilo na sobotu 17. srpna 2019 připravit program, v němž se objeví zásadní tváře alternativní hudební scény. Ten letošní je zcela internacionální a prochází napříč žánry, přičemž jasným tahákem jsou crossoveroví mágové Waltari z Finska a také slovenští punkáči Davová psychóza; obě hlavní kapely přitom letos slaví 30 let na scéně. Slováci, kteří formovali československou punkovou a hardcorovou scénu, hrají výjimečně a nárazově. Waltari, kteří jsou v Česku velmi populární již od 90. let, uspořádají na bystřickém zámeckém nádvoří svůj jediný letošní letní koncert ve střední Evropě. Zaujme určitě i sestava kapely – kromě lídra a zakládajícího člena Kärtsyho Hatakky se představí i Sami Yli-Sirniö, současný kytarista slavných Kreator.

Legendy v programu doplní česko-anglické garážové duo Arrogant Twins a afrobubenická skupina Kubuku z Nového Jičína.

Nádvoří bystřického zámku bude pro návštěvníky Letní Alternativy v sobotu 17. srpna otevřeno od 19 hodin. Předprodej vstupenek v síti Ticketportal a Městském informačním centru v Bystřici pod Hostýnem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x