Na kloboucké poliklinice se chystá nové pracoviště rentgenu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Až do konce prázdnin bude mít výluku radiodiagnostické oddělení na Valašskokloboucké poliklinice. Důvodem jsou probíhající stavební úpravy, které uzpůsobují podmínky pro instalaci nového moderního rentgenu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

Nový rentgen s sebou do Valašských Klobouk přináší nový nájemce ambulance, který začne první pacienty přijímat od září.

„Původní rentgen pořídilo město Valašské Klobouky v roce 2004. Zařízení už bylo po všech stránkách zastaralé a stále častěji vyžadovalo výměny náhradních dílů a jiné opravy, což pro polikliniku představovalo značnou finanční zátěž. Na základě výzvy města vyhlásil Krajský úřad Zlínského kraje na obsazení radiodiagnostického pracoviště výběrové řízení. Od 1. září jej tedy bude provozovat firma Rentgen Valašské Klobouky, která do ambulance nastoupí i s vlastním rentgenem a sonografickým vybavením, takže péče o pacienty z našeho města i spádového regionu bude zachována,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

„Po dobu výluky rentgenu jsou pacienti odkazováni na pracoviště ve Slavičíně, případně ve Vsetíně či Zlíně. Prosíme je o shovívavost s tímto omezením a věříme, že přivítají komfort a kvalitu, kterou jim nové zařízení v modernizované ambulanci přinese,“ řekl Ivan Kovalčík, ředitel Valašskokloboucké polikliniky.

Město Valašské Klobouky touto cestou děkuje MUDr. Evě Trávníčkové za dlouholetou a kvalitní odbornou péči, kterou pacientům z Valašských Klobouk i širokého okolí věnovala.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x