Rožnov v pondělí na třech místech spustí provoz stálých radarů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Provoz v Rožnově pod Radhoštěm budou od pondělí hlídat stálé radary. Řidič si budou muset dát pozor hned ve třech frekventovaných lokalitách, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Marek Havran.

Radary budou hlídat padesátikilometrovou rychlost v místních částech Kramolišov, Horní Paseky a v ulici Meziříčská. Vyřizování administrativních i technických záležitostí mělo původně trvat déle, ale celou věc se podařilo o pár dní urychlit. „Společně s kolegy z městského úřadu a městské policie jsme připraveni spustit měření do ostrého provozu v pondělí ve 12 hodin,“ sdělila vedoucí přestupkového odboru rovnožvské radnice Kateřina Martináková.

Všechny tři radarové stanice jsou na úsecích, kde jsou podle Havrana dlouhodobě problémy s rychlými řidiči. „Ve všech třech případech jsou to frekventované komunikace a my věříme, že aplikace radarů znatelně zvýší bezpečnost provozu,“ řekl starosta Rožnova Radim Holiš.

Spuštění ostrého provozu se podařilo o pět dní dříve, než bylo původně v plánu. „Chtěl bych poděkovat kolegům z městského úřadu i městské policie, že stihli všechno nachystat na 12. srpna a můžeme spustit ostrý provoz. Speciální poděkování bych rád adresoval vedoucí odboru investic Ditě Vávrové, která byla důležitým hnacím motorem celého projektu stacionárních radarů,“ dodal Holiš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x