Ve Viganticích mají opravenou silnici

VIGANTICE - Ve Viganticích už si mohou motoristé užívat více než dvoukilometrového úseku rekonstruované silnice. Tato investiční akce Ředitelství silnic Zlínského kraje, která byla zahájena již na podzim loňského roku, byla letos v červenci úspěšně dokončena, informoval server Zlin.cz mluvčí silničářů Vojtěch Cekota.

Předmětem díla byla rekonstrukce silnice III/4867 v průjezdním úseku obce Vigantice. Celková délka rekonstruovaného úseku je 2 304 metrů. Rekonstrukce spočívala ve výměně živičných vrstev vozovky a sjednocení její šířky na 6,50 metru mezi obrubami, s rozšířením ve směrových obloucích. Součástí stavby byly rovněž stavební úpravy silničních propustků a zastávkových pruhů osobní linkové dopravy a obnova dopravního značení.

Zhotovitelem stavby byla firma Eurovia CS., Praha s organizační složkou ve Zlíně-Loukách. Konečná cena za tuto zakázku činí 18,863 milionu korun (vetně. DPH). Silniční stavba byla financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce včetně částečné uzavírky zde byly zahájeny v září 2018 a přerušeny v zimním období.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x