KAM ZA KULTUROU: Na jaké akce se můžete tento týden těšit?

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínem budou burácet silné motory, Vsetín ovládne rock a v Kroměříži si pochutnáte na regionálních dobrotách.

Mimořádné večerní pozorování na Hvězdárně Vsetín nabídne úchvatnou nebeskou podívanou v podobě tzv. padajících hvězd. Akce proběhne v pondělí 12. srpna od 21:30 do 23:30 hodin.

Neotřelé folklorní obrazy slovenského malíře Jana Karlíka, které maluje na motivy lidových písniček až s kouzelnou směsicí pohádkových barev, budou k vidění v Cafe Clubu v Uh. Brodě od 14. srpna do 26. září.

Ve čtvrtek 15. srpna od 19 hodin se v rámci Vsetínského kulturního léta mohou návštěvníci na Dolním náměstí ve Vsetíně těšit na pořádný rockový nářez. Vystoupí hned dvě kapely – Irokez a Old Cocots.

Od 14. do 18. srpna bude Zlín a okolí žít ruchem 49. ročníku Barum Czech Rally 2019, která je součástí seriálu Mistrovství Evropy FIA. Středa a čtvrtek budou věnovány seznamovacím jízdám, administrativním a technickým přejímkám, v pátek pak bude v 16 hodin rally slavnostně odstartována na náměstí Míru ve Zlíně. Diváckým magnetem je noční rychlostní zkouška ulicemi města, která začíná ve 21 hodin. Sobota a neděle bude věnována rychlostním zkouškám v okolí Zlína, v neděli v 17 hodin budou vyhlášeny výsledky. Atraktivní je doprovodný program, v němž se dostanou do akce cyklisté při závodu „Zlínská kola“(Cyklorally), který se jede na trase noční rychlostní zkoušky, proběhne rally veteránů Star Rally Historic i jízdy Bugatti Grand Prix Zlín. Moderní elektromobily se představí v tzv. Green Rally.

V Kroměříži se budou 16. a 17. srpna slavit Dožínky Zlínského kraje. Páteční program na Velkém náměstí nabídne od 10 hodin pestrý výběr zábavy, folkloru i poučení. V sobotu projde v 10 hod městem dožínkový průvod, vystoupí moravské i slovenské soubory, k vidění bude zemědělská technika. Scházet nebudou ani ochutnávky dobrot z produkce regionu a děkovná mše svatá v chrámu sv. Mořice celebrovaná arcibiskupem Janem Graubnerem.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x