Meziříčí i letos přispělo desítky tisíc na letní tábory a kempy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na jednom ze svých květnových zasedání rozdělili radní města mimořádné příspěvky mezi mládežnické sportovní oddíly. Šlo o částku v celkové výši 57 tisíc korun. Kluby za ně pro děti během prázdnin pořádají příměstské sportovní a pohybové tábory, informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Tělocvičná jednota Sokol svým členům za peníze uspořádala příměstský tábor s gymnastikou. Stejným způsobem využili peníze florbalisté z FBK Valašské Meziříčí a mladí sportovci ze Sportovního klubu mládeže Valašské Meziříčí. Oddíl kopané z TJ Valašské Meziříčí připravil pro svůj potěr příměstský kemp.

„Kemp byl pětidenní a určen dětem narozeným v letech 2009-2013. Pro děti byla připravena pestrá celodenní náplň. Její součástí byly i dvoufázové tréninky pod vedením špičkových trenérů nejen z našeho oddílu, ale také z SK Sigma Olomouc, MFK Frýdek-Místek a FC Baník Ostrava,“ popsal fotbalový kemp jeden z jeho spoluorganizátorů a trenér mladších přípravek Daniel Šulák.

„Rozvoj pohybových aktivit u dětí je zejména dnes velmi aktuální téma. Trenéři, kteří se mládeži věnují, to často dělají zadarmo a ve svém volném čase. Jsem moc ráda, že jsme mohli pořádání táborů podpořit alespoň touto cestou a zpříjemnit dětem prázdniny,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová, která má sport ve své gesci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x