Nová role pro Jaroslava Balaštíka: z kanonýra bude mentor

ZLÍN - Nová doba, chtělo by se říci v duchu klasické komedie Dědictví, aneb ...hoši Gutentag. Tohle ovšem veselohra není, zato zajímavý úryvek v biografickém snímku o historicky nejlepším střelci zlínského hokeje.

Jaroslav Balaštík bude mít za čtvrt roku 40. Člen nejslavnější zlínské generace, dvojnásobný mistr republiky, střelec se vším všudy. Kdo si dnes vzpomene, jak zastavil třineckou mašinu tři vteřiny před koncem utkání v play off roku 2004 a vlastně nastartoval zlínské Berany na cestu za zlatem pod vedením trenéra Ernesta Bokroše.

Ono je to vůbec zajímavá postava, inteligentní, šikovný mladý muž, na ledě tvrďák, mimo něj přemýšlivý táta dvou děvčat. Rodák z Uherského Hradiště své město neopustil ani v dobách největší slávy. Mimochodem, mezi vinohrady v Mařaticích a nejen tam mu říkají Slávek. Jakmile vyjede březnický kopec, už je tu Jarda.

Před pár hodinami vyslal coby agent svého svěřence Filipa Chytila na předkemp do New Yorku a tak se mu trošku uvolnily ruce.

Ve zlínském hokeji se leccos personálně mění, Balaštík je po Ondrovi Veselém, který se realizuje u mládeže a samozřejmě Martinu Hamrlíkovi další, který přichází prodat své přebohaté zkušenosti. Bude mentorem, tahle role by mu opravdu měla sedět.

„Může za to Tonda Stavjaňa, ten mne jako hlavní kouč oslovil, zda nechci být u áčka mentorem nebo řekněme konzultantem. Nabídka se mi od začátku líbila, probrali jsme to doma a jsem rád, že teď budu moci předávat klukům své zkušenosti,“ přijímá výzvu věhlasný střelec v rozhovoru pro klubové webové stránky.

„Mým úkolem bude pracovat s kluky individuálně, každý, kdo chce vnímat, se může zlepšovat,“ říká správně trojnásobný nejlepší střelec tuzemské extraligy.

Do Zlína se k hokeji vrací po čtyřech letech. Bude zajímavé sledovat zda budou jeho příkladu následovat i další slavní hokejisté doby nedávno minulé.

Zkušenosti takových Pánů Hokejistů jako byli Petrové Čajánek či Leška by se hodily. Proč by měl Zlín paběrkovat, lidé jsou tu zvyklí na medaile.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x