Valašské folkrockování oslavilo třicetiny rekordním počtem návštěvníků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Oscarová Markéta Irglová, hvězdná rocková sestava Supergroup.cz, Barbora Poláková a kapela Ptakustik přilákaly na Valašské folkrockování rekordní počet diváků. Jubilejní 30. ročník hudebního festivalu si přišlo do rožnovského Valašského muzea v přírodě užít více než 1 300 lidí, informovala server Zlin.cz Jitka Porubová z rožnovského T-klubu.

Lavičky v amfiteátru Na stráni se zaplnily už před pátou hodinou díky oscarové Markétě Irglové, jejíž vystoupení bylo zároveň jediným koncertem, který letos v Česku měla. „Vysokou účast naznačoval již předprodej, ale nečekal jsem, že bude amfiteátr téměř plný už od začátku prvního koncertu. Bylo to výborné,“ radoval se ředitel TKA Jakub Sobotka. Pozornost přitáhli také Fergal O’Connor z Irska a Aida Shahghasemi, íránská zpěvačka a hráčka na buben daf, kteří Irglovou doprovázeli. Koncert vyvrcholil ovacemi ve stoje a Irglová zopakovala, jak je ráda, že její jediné české vystoupení se koná právě v rodném kraji a v příjemném prostředí muzea.

Zpěvačka a herečka Barbora Poláková poté roztančila návštěvníky svými hity Nafrněná, Po válce či Kráva. Nakonec přidala i píseň, kterou složila jako svou úplně první skladbu v životě. „Jsem ráda, že už se dnes nemusíme nikam vracet a můžeme si užít zbytek dne s vámi,“ loučila se s nadšenými fanoušky.

Poté patřilo podium hvězdám českého rocku. Kapela Supergroup.cz vznikla na základě ankety rádia Beat a časopisu Rock&Pop, kde posluchači dosazovali za různé nástroje muzikanty dle svého výběru. Unikátní uskupení ve složení Kamil Střihavka, Michal Pavlíček, Vladimír Kulhánek, Roman Dragoun, Jan Hrubý a Klaudius Kryšpín zahrálo nejen hity, které Pavlíček uváděl ve svém pořadu Na kloboučku v České televizi. Publikum bylo vytrvalejší než déšť a na Highway to Hell (ACDC) a Whole Lotta Love (Led Zeppelin) v podání českých rockových legend tančilo jako o život i v pláštěnkách.

Místní kapele Ptakustik s frontmanem Tomášem Ptáčkem už počasí nepřálo vůbec. Přesto odehráli své vystoupení v plném nasazení pro poslední statečné diváky, kteří se v rytmu živelných písní protančili mezi provazy deště až do konce jubilejního ročníku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x