V souvislosti s Barumkou i Trnkobraním bude policie v pohotovosti

ZLÍN – V úterý zahájilo Krajské ředitelství policie Zlínského kraje bezpečnostní opatření vztahující se k letošnímu 49. ročníku Barum Czech Rally Zlín. V pátek pak začne pro policisty v kraji další opatření zaměřené na Vizovické Trnkobraní, informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Lenka Javorková.

„I když se obě akce prolínají, jsme na ně připraveni a nasadíme do nich adekvátní počet policistů tak, aby byl zajištěný veřejný pořádek i bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ oznámila Javorková.

Téměř čtyři stovky policistů z celého Zlínského kraje budou až do ukončení celé automobilové soutěže, tedy do neděle, dohlížet, v podstatě nepřetržitě, na veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost silničního provozu. Kromě dopravních policistů, kteří mají k dispozici veškerou dostupnou radarovou techniku k měření rychlosti vozidel, jsou do opatření zařazeni i policisté služby pořádkové, cizinecké ale také kriminální policie.

„Na toto bezpečnostní opatření jsme si vyžádali posily z řad dopravních policistů ze sousedního Jihomoravského a Moravskoslezského kraje. Jedním z důvodů přizvání pomoci je nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v našem kraji. Počítáme s tím, že nám dopravní policisté ze sousedních krajů vypomůžou především s dohledem na dodržování dopravních předpisů a zajištění plynulosti v dopravě. K dispozici budeme mít i vrtulník Letecké služby Policie ČR, který bude využíván zejména pro koordinaci dopravy a odhalování závažných dopravních přestupků, ale například i k monitorování odstavných parkovišť,“ přiblížila mluvčí.

Oficiální start Barum rally je naplánován až na páteční večer, i přesto policisté už teď dohlížejí na respektování pravidel provozu, zejména pokud jde o rychlost. A netýká se to podle Javorkové jen závodníků, kterým se občas podaří mimo trať předepsanou rychlost překročit, ale také běžných řidičů. Kromě rychlosti budou dopraváci kontrolovat i střízlivost řidičů a technický stav vozidel fanoušků, zejména z pohledu nepovolených sportovních tuningových úprav, za což může být řidičům zadržen i technický průkaz.

Speciální telefonní linka Policie ČR je 974 666 555.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x