Přehled dopravních omezení v rámci páteční Městské RZ Barum Czech rally

ZLÍN - Nadcházející víkend bude na území města Zlína z hlediska dopravy značně exponovaný, důvodem jsou prolínající se akce Barum Czech rally a Vizovické Trnkobraní. Největší počet úprav v dopravě proběhne v pátek 16. 8. v rámci Městské rychlostní zkoušky Barum Czech rally. Podrobněji je serveru Zlin.cz přiblížil mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Městská hromadná doprava – Městská rychlostní zkouška motoristické soutěže Barum Czech rally uzavře v pátek 16. srpna Gahurovu ulici. Uzavírka se zásadně dotkne městské hromadné dopravy, jejíž trasy povedou jinudy. V době od 16 do 24 hodin bude ulice uzavřena pro veškerý provoz včetně MHD od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám. Motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky U Zámku a Čepkov. Městské dopravy se uzavírka Gahurovy ulice dotkne následovně.

Autobusy mimo MHD – Po dobu konání městské RZ bude v době od 15:00 do 24:00 hodin veškerý provoz autobusového nádraží Zlín přemístěn na ulici Hradskou. Autobusy budou odjíždět podle platných jízdních řádů z náhradních stanovišť na ulici Hradská nad Kongresovým centrem. Kompletní přehled odjezdů autobusů naleznete zde.

Pokud jde o železniční dopravu, na Trnkobraní, které letos probíhá ve stejné termínu jako Barum Czech rally, se lidé běžně dostanou vlakem od Otrokovic, přes Zlín do stanice Vizovice. Kvůli Městské rychlostní zkoušce však bude v pátek 16. 8. na této trase od 16 hodin výluka. Organizátoři Vizovického Trnkobraní ve spolupráci s Českými drahami ale vypraví zvláštní vlaky na trase Zlín-Dlouhá – Vizovice a zpět, které pojedou každou hodinu. Odjezd směr Vizovice bude probíhat v čase 16:10, 17:10, 18:10, 19:10, 20:10, tudíž bude tato výluka plně nahrazena. V sobotu již bude vlakové spojení fungovat podle běžného jízdního řádu. Kompletní informace týkající se omezení železniční dopravy naleznete zde.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x