Rožnovské parní léto vrcholí, na jarmark se dá svézt starodávnou Rosničkou

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské parní léto 2019 jde do velkého prázdninového finále. Poslední letošní jízda parním vláčkem do Rožnova pod Radhoštěm se uskuteční v sobotu 17. srpna, informoval sever Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Parní lokomotiva Rosnička s kódovým označením 464.202 své pasažéry přiveze až z Olomouce (vyjíždí ráno v 7.20 hodin z hlavního nádraží) přes Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, kde se koná Starodávný jarmark ve Valašském muzeu v přírodě.

Město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Českými drahami připravilo také na sezonu 2019 sérii jízd Rožnovské parní léto, která vyvrcholí právě o nadcházejícím víkendu. Parní vláček bude v sobotu 17. srpna brázdit koleje mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm. Také tentokrát to je v den, kdy se v Rožnově koná velmi zajímavá akce.

„Parní lokomotiva Rosnička s kódovým označením 464.202 v sobotu zaveze své pasažéry do Rožnova, kde se ve Valašském muzeu v přírodě po celý víkend koná jedna z nejnavštěvovanějších akcí roku – dvoudenní Starodávný jarmark,“ uvedl rožnovský destinační manažer Marek Havran. Oblíbená parní lokomotiva Rosnička v sobotu ráno v 7.20 odstartuje z Olomouce a pokračuje přes Lipník nad Bečvou, Hranice na Moravě a Valašské Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm. „Červencová jízda s Rosničkou kvůli technickým problémům bohužel nevyšla, ale tentokrát je všechno v pořádku a lidé a hlavně děti se mohou těšit na parní lokomotivu Rosničku,“ potvrdil Martin Šůstal z Českých drah.

Jízdní časy Rožnovského parního léta 2019 jsou každou sobotu stejné: z Valašského Meziříčí do Rožnova se jede v 9.10 a v 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Val. Meziříčí se pak jede v 11.00 a v 15.00. Srpnová jízda vyjíždí ráno z Olomouce (7.20) a poslední jízda (15.00 z Rožnova) jede až do Olomouce, kde končí svou jízdu v 17.03 hodin. Jízdenky nejsou v předprodeji, jízdenky je možné zakoupit pouze v den jízdy přímo ve vlaku.

Kompletní informace k jízdě 17. srpna najdete zde.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x