Dvě mateřské školy ve Valašském Meziříčí mají nové ředitelky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Nové ředitelky mají dvě mateřské školy ve Valašském Meziříčí. Týká se to školek Kraiczova a Podlesí, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lukáš Martinek.

V obou školkách se podle Martinka rozloučily k červnu ředitelky, které zařízení vedly od začátku devadesátých let. „Blanka Kadlecová zastávala post ředitelky MŠ Kraiczova od roku 1993, Božena Pernická na stejné pozici strávila v MŠ Podlesí ještě o rok déle,“ uvedl Martinek.

Obě ředitelky ze svých funkcí k 30. červnu odešly. „Zatímco funkce v Podlesí se ujala Dagmar Surá, mateřskou školu na ulici Kraiczova převzala Petra Juříková,“ poznamenal mluvčí.

Radnice ředitelkám poděkovala. „Velké poděkování jim patří za jejich dlouholetou a svědomitou práci, kterou pro své školky vykonaly. Přeji jim do další životní etapy hodně štěstí a pohody,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková, která má školství ve své gesci.

V tomto kalendářním roce to není první změna na vedoucí pozici v meziříčských školkách. Na místo ředitelky MŠ Křižná nastoupila 1. ledna Jitka Pelcová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x