Barumka: sága rodu Regnerů

ZLÍN - Jestli někde rezonují zážitky z právě skončeného 49. ročníku naší nejpopulárnější a nejvěhlasnější automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín velmi intenzivně, pak se vsaďte, že u Regnerů. Tahle zlínská rodina má totiž na zdejším klenotu tak výrazný podpis, že jej nemůže nikdy nikdo smazat. A to u "Regners" jedou samozřejmě dál.

Začalo to kdysi před 46 lety. To se do řad pořadatelů mladičké soutěže – jel se její třetí ročník – v roce 1973 zapojila při měření časů hezká slečna Marta Džavíková a kolem ní se na zkoušce u Komárova jaksi víc a víc pohyboval další juniorský činovník jistý Miloš Regner.

Společný zájem, společný koníček, pak randění, společné žití, společné děti a dnes už i čtyři společní vnuci.

Příběh dlouholetých šéfů Barum rallye je tak na film, tady jde jen o pár střípků.

Zrovna za sebou mají další úžasný ročník, již čtyřicátý devátý.  

Miloslav Regner opět jako už dlouhá léta coby ředitel, mimochodem předtím taky nezanedbatelný čas působil jako tajemník soutěže.

Jeho „Penelope“, tedy věrná choť Marta znovu a znovu vládne mnoha jazyky, nezměrnou energií i úsměvem sekretariátu soutěže.

Aby se to nepletlo, syn Honza je zástupcem ředitele a vykoná nesmírný kus práce zdaleka nejen při soutěži.

Nu a dcera Dana? „Já jsem prosím děvče pro všechno,“ směje se po boku maminky, když nabízí nádherné koláče.

Aby si ovšem někdo nemyslel, že tím sága rodu Regnerů končí. Ne, opravdu ani náhodou.

„Všichni vnuci Jakub, Filip, Gábinka i Josef mají prázdniny, užívají si třeba pobytů v přírodě, ale Barumka už je i jejich záležitost, těším se, že jednou třeba převezmou barumáckou štafetu, to by pak byla paráda,“ ohlíží se spokojený pan ředitel Miloslav Regner za letošní právě skončenou soutěží i svými potomky rallyerodu.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’164032′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2444‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚164032‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x