Zlín ožije folklorem

ZLÍN – Nadcházející víkend bude ve Zlíně opět živo. Písně, tance a folklorní veselí přinese do zlínských ulic mezinárodní festival tance a muziky Zlínské besedování 2019, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Pozvání na třinácté bienále folklorního festivalu přijala řada tanečních souborů, cimbálových muzik a pěveckých sborů ze všech koutů Moravy a Čech. Nebudou chybět ani vystoupení zahraničních umělců.

„Diváci se mohou například těšit na argentinský soubor Albricias Dance Group nebo taneční soubor Červený Mramor z Maďarska. Nově jsme zařadili páteční zábavu u cimbálových muzik v parku Komenského a do hlavního sobotní nabídky skupinu tanečního humoru Všetečníci z Bratislavy, která bude bezesporu hvězdou programu,“ vybral z bohaté nabídky festivalu jeho organizátor Ivo Urban.

Program Zlínského besedování 2019 začne v pátek 23. srpna v 17 hodin Zábavou u cimbálových muzik v parku Komenského.Na půl osmou večer je připraven pořad Z daleka i z blízka, který se odehraje na náměstí Míru.

V sobotu od 10 hodin pokračuje festival programem na městské pěší zóně nazvaným Rozzářený Zlín. ve 14,30 pak opět na náměstí Míru bude Zlínské zastaveníčko a v 19 hodin V dobrém sme sa sešli.

Nedělní program zahájí v 10 hodin Spoečná mše v kostele Panny Marie Pomocnice Křesťanů na Jižních Svazích a uzavře ho v Malenovicích závěrečný folklorní pořad s názvem Majte sa.

„Festival Zlínské besedování 2019 pořádá Slovácký soubor Vonica a Malenovické podhradí za podpory statutárního města Zlína,“ sdělil Melzer.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x