V Popovicích se chystá druhý ročník největšího ohňového festivalu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Již za měsíc pořádají Kamarádi Uherský Brod z.s. se skupinkou mladých dobrovolníků, kteří se zabývají vystupováním s ohněm, tancem a šermem, v areálu Amfík Bukovina v Popovicích na Uherskohradišťsku akci FAJR – Festival ohně a meče.

První ročník festivalu, kdy několik skupin z celé České republiky ukázalo ve dvou blocích své umění, jak v taneční, tak šermířské, hudební, světelné a ohňové show, se konal v loňském roce. Výtěžek z akce byl finanční injekcí pro stacionář na koupi zdravotních potřeb, pomůcek a terapií. Hlavním úkolem bylo vykouzlit úsměv na tváři všech dětí.

Letošní ročník, který se koná v sobotu 21. září, bude mít menší změny. Každá skupina, která přislíbila vystoupení, bude vystupovat jen jednou. Akce bude začínat ve 13 hodin, a to slavnostní střelbou z děl. Poté se budou až do večerních hodin střídat taneční, šermířská a hudební vystoupení. V průběhu hlavního programu bude probíhat bohatý program pro děti VE SLUŽBÁCH KRÁLE, po areálu Amfíku Bukovina bude rozmístěno několik stanovišť, kde se děti budou učit etice, koordinaci pohybu, boji, výtvarné činnosti, tanci a dokonce se postaví armádě jeho veličenstva krále v papírové bitvě.

Dále bude připraveno i několik workshopů nejen pro děti, ale i dospělé – např. práskaní bičem, žonglérský workshop, ukázka palných zbraní 1. světové války a americké občanské války, dobová ležení, jarmark s ukázkou výroby šperků, papírového zboží i kovářských výrobků. Nebude chybět ani skákací hrad a malovaní na obličej. Dobré jídlo a vychlazené i teplé pití bude připraveno. Třešinkou na dortu bude několik skupin s ohňovým vystoupením a letošní rok nám světelnou show připraví také skupina Pyroterra, která několikrát vystupovala v televizní show Československo má talent a Britains Got Talent .

„Akce je za každého počasí, nezastaví nás vůbec nic, i když shánění sponzorů je ta nejtěžší část“, dodává Zdeňka Koželuhová. Sdružení Kamarádi Uherský Brod z.s. vzniklo v roce 2011 na popud maminek pečujících o těžce postižené děti. Organizace sdružuje všechny, kteří chtějí pomoci při integraci sociálně a zdravotně znevýhodněných lidí do společnosti. Cílem a posláním organizace je uspokojení zájmů a potřeb osob pečujících a jejich svěřenců v zapojení do běžného života. K naplnění těchto cílů pořádá kulturní, sportovní a oddychové akce, které jsou určeny pro výše uvedené cílové skupiny, ale zároveň také pro širokou veřejnost.

www.fajr.cz

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’164038′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2445‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚164038‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x