Muž na Zlínsku bodl kamaráda dýkou, oba byli opilí

NAPAJEDLA – Policisté řeší případ, ve kterém muž v chatě u Napajedel bodl kamaráda dýkou do ramene. Napadený měl lehké zranění, oba muži nadýchali přes dvě promile, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Případ se stal o víkendu. „Jednasedmdesátiletý muž oznámil na linku tísňového volání záchranářů, že bodl loveckou dýkou do ramene svého kamaráda, s nímž celý den popíjel alkohol,“ uvedla Kozumplíková.

Policisté našli v chatě dva muže. Jedním byl oznamovatel a druhým jednačtyřicetiletý muž z Orlové. „Byl lehce zraněný na rameni. Dechová zkouška ukázala u obou mužů hodnotu vyšší než dvě promile. Staršího z mužů jsme zadrželi a umístili do policejní cely. Mladšího převezla záchranná služba k ošetření do nemocnice,“ řekla Kozumplíková.

Policie řeší případ pro podezření za spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Oba muže vyslechla o den později. „I když byli střízliví, bylo těžké se dopátrat důvodu napadení. Ani jeden z mužů si situaci před bodnutím nepamatoval. Nevybavovali si ani to, že by mezi nimi došlo ke konfliktu nebo hádce, která by mohla být příčinou útoku,“ uvedla mluvčí.

Podle ní se oba muži shodli na tom, že se znají už asi 20 let a pravidelně se navštěvují. V osudný den oslavovali narozeniny staršího z mužů. „Kriminalisty tak nečeká lehká práce při objasňování průběhu celé události,“ dodala Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x