Na 14. Truck Sraz Zlín dohlédnou policisté

ZLÍN - Od pátečního dopoledne až do neděle v podvečer budou v pohotovosti desítky policistů z obvodních oddělení a dopravních policistů k zabezpečení plynulosti silničního provozu a bezpečí pro obyvatele krajského města při konání 14. ročníku Truck Srazu Zlín. V souvislosti s tím budou policisté dohlížet také na to, aby se řidiči trucků chovali zodpovědně a vyvarovali se požití jakékoli návykové látky před jízdou, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Tradiční akce pro milovníky velkých aut má i letos zázemí v areálu Kapřína v Březůvkách. Svoje brány otevře v pátek v 17.00 hodin, kolem 19.00 hodin odjedou trucky do Zlína, kde budou od 19.30 do 20.30 hodin vystaveny v ulici Hradská. Poté bude následovat večerní spanilá jízda osvětlených vozů centrem města Zlína. Spanilá jízda projede městem celkem dvakrát, a to v pátek ve 20.30 hodin a v sobotu v poledne. S průjezdem několika desítek trucků Zlínem bude souviset dopravní omezení v ulicích města. Na poklidný průjezd městem budou dohlížet desítky policistů z obvodních oddělení i z oddělení dopravní policie, nápomocní jim budou také strážníci Městské policie ze Zlína.

Letošní kuriozitou obou spanilých jízd bude doprovod speciálního policejního vozidla Tatra Force 8 x 8, které využívají policisté Pyrotechnické služby Policie České republiky pro převoz materiálu z muničního skladu ve Vrběticích. Jedná se o čtyřnápravové nákladní vozidlo v policejním provedení, postavené na klasickém podvozku Tatry s nezávislými výkyvnými a vzduchem odpruženými polonápravami. Tento podvozek přenáší na kabinu i na ložný prostor minimum vibrací a zejména z tohoto důvodu byl vybrán jako nejvhodnější pro bezpečnou přepravu munice. Pro převoz výbušnin využívají pyrotechnici snímatelný balisticky zodolněný kontejner. Vozidlo je dále vybaveno hydraulickou rukou, která je určena k manipulaci s těžkými předměty a s municí, zejména s leteckými pumami. Rameno ruky je možné vysunout až na vzdálenost 14 metrů a na této vzdálenosti je možné manipulovat s předmětem o hmotnosti 1 tuna.

„Pokud řidiči mohou, ať se v inkriminovaných časech krajskému městu raději vyhnou. V opačném případě riskují až půlhodinové zpoždění. Zároveň varujeme řidiče, aby se nesnažili zařadit do kolony jedoucích kamionů, a to zejména při spanilých jízdách městem,“ dodala policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x