Ve Zlíně bude k vidění unikátní výstava fotografií rockových koncertů

ZLÍN - V průběhu září bude v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně k vidění unikátní interaktivní výstava fotografií rockových koncertů plzeňského fotografa Milana Říského: Live. Serveru Zlin.cz to řekla projektová manažerka knihovny Gabriela Winklerová.

Výstava se skládá z celkem 30 velkoformátových fotografií, které autor pořídil během posledních čtyř let na českých i zahraničních pódiích, ať už to bylo na německém festivalu Rock im Park v Norimberku, kde je Milan Říský oficiálním a jediným českým fotografem, nebo i v plzeňském Divadle Pod Lampou.

Rockoví fanoušci se můžou těšit na snímky rockových hvězd, jako jsou Rammstein, Marylin Manson, AC/DC, Foo Fighters, Linkin Park a další. Sám autor si nejvíce cení dnes již ikonické fotografie Toma Morella, držícího kytaru, na které má nalepený nápis „Fuck Trump“ a která doslova obletěla celý svět. Dalším oblíbeným portrétem je pak ten s Chesterem Bennigtonem z Linkin Park nebo fotografie Darona Malakiana ze System of a Down. „Moc by mě lákalo fotit někdy Eminema, což se mi zatím ještě nepodařilo. A už si bohužel nikdy už si nevyfotím Rage again the machine v původní sestavě,“ prozradil své sny fotograf Milan Říský.

Návštěvníci výstavy si užijí nejen velkoformátové fotografie, ale výstava jim poskytne i prožitek hudební. Ke každé fotografii si totiž mohou pustit díky playlistu na Spotify nebo YouTube i příslušnou skladbu prostřednictvím svého mobilu. „Řada lidí určitě nebude znát všechny interprety a takto se mohou hned na výstavě seznámit s jejich tvorbou,“ dodal autor. Ideální je samozřejmě vzít si s sebou i sluchátka, aby se návštěvníci a posluchači vzájemně nerušili.

Vernisáž výstavy se uskuteční za účasti autora v úterý 3. září v 17.00 hodin (Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, Vavrečkova 7040, budova 15, 2. podlaží, foyer). Rockově laděný hudební doprovod obstarají Aneta Rakvicová, Anežka Pospíšilová, Filip Morys, Jan Julínek a Martin Lysoněk.

Výstava potrvá do 30. září, vstup je zdarma.

Milan Říský se narodil v roce 1988. Jako fotograf a redaktor prošel časopisy Rock & Pop a Rock’n’All, šest let působil na pozici webeditora, redaktora a fotografa v Plzeňském deníku. V současnosti jej můžete potkávat na akcích Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, nebo číst jeho recenze v časopise Fakker. Dlouhodobě spolupracuje s plzeňským hudebním klubem Divadlo pod lampou, jako jediný Čech bude již třetím rokem oficiálním fotografem festivalu Rock im Park v německém Norimberku. Se svým fotoaparátem také doprovázel na turné Daniela Landu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x