Policie řeší neobvyklou krádež během svatebního obřadu

MODRÁ - Kuriozní krádež řeší policisté v obci Modrá na Uherskohradišťsku. Během svatebního obřadu někdo v tamním kostelíku odcizil starostenský řetěz a kalich, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Milena Šabatová.

K události došlo v sobotu odpoledne 10. srpna v kostelíku Sv. Jana Křtitele v obci Modrá. V půl druhé zde skončil svatební obřad, kterému přihlíželo kromě svatebních hostů i velké množství turistů. Po tomto významném aktu začala oddávající společně s paní matrikářkou sklízet do krabic všechny věci, které do kostelíku přivezly. Mezitím, co svatebčané odcházeli, za nimi přišla cizí žena s dotazem ohledně obřadu, který si plánuje. Po asi desetiminutové komunikaci se ženy vrátily zpět k balení a poté i s krabicemi z kostelíku odešly. Až v pondělí na úřadě zjistily, že věci v krabici scházejí. Konkrétně se jednalo o starostenský řetěz se státním znakem a keramický kalich.

„Je tedy možné, že je někdo ukradl po obřadu během balení, nebo zůstaly zapomenuty v kostelíku a poté skončily v rukou nepoctivého nálezce. Obci tak vznikla škoda, která je předběžně vyčíslena na tři tisíce sto korun. Pachatel se dopustil přestupku proti majetku, za který mu nyní hrozí pokuta až do výše padesáti tisíc korun,“ doplnila Šabatová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x