Lidé mají poslední prázdninovou možnost navštívit v noci Jurkovičovu rozhlednu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Podruhé a naposledy o prázdninách se v sobotu 24. srpna otevře Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm na oblíbené noční výhledy. Stejně jako poprvé to bude i tentokrát se zajímavým hostem – Antonínem Závadou, projektantem a stavitelem rozhledny, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Již první prázdninové noční výhledy v červenci byly se zajímavým hostem. Na rozhlednu přišel hvězdář Ivan Havlíček ze Zlínské astronomické společnosti. S ním mohli lidé pozorovat noční oblohu dalekohledem, ale také se dozvěděli mnoho zajímavostí o hvězdném nebi.

Také tentokrát, v sobotu 24. srpna od 21.00 do 23.30 hodin, je na noční výhledy připraven zajímavý host. „Určitě všechny zveme na naše noční výhledy. Atraktivitu a unikátnost výšlapu a následným nočním výhledům na město dodá komentovaná prohlídka s Antonínem Závadou, projektantem a stavitelem Jurkovičovy rozhledny,“ uvedl Martin Beníček, vedoucí Oddělení kultury a cestovního ruchu rožnovské radnice.

Zájemci o noční výstup k rozhledně by si na cestu měli vzít baterku nebo čelovku, trasa vede neosvětleným lesem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x