Zlínský kraj má svého adepta v letošních nominacích na Českou cenu za architekturu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Česká komora architektů vyhlásila 4. ročník České ceny za architekturu (ČCA) a architekti do ní přihlásili 186 realizací. Sedmičlenná mezinárodní odborná porota do užšího výběru nominovala 34 děl, ze kterých v listopadu vzejdou finalisté a držitel historicky čtvrté České ceny za architekturu. Zlínský kraj v soutěži reprezentuje Smuteční obřadní sín Valašské Meziříčí od architektů Lukáše Pecky a Ivany Smětákové, server Zlin.cz o tom informovala PR manažera Alice Titzová.

Stejně jako v předchozích ročnících byla většina nominovaných děl dokončena v loňském roce (26). Jejich typologie je různorodá. Silné zastoupení mají, jak bývá zvykem, projekty pro bydlení, ať už soukromé, určené pro rekreaci nebo hromadné. V letošním roce vzrostl počet přihlášených realizací veřejných prostranství, což se projevilo také u nominovaných děl.

„Zda letos nominovaná realizace nacházející se ve Zlínském kraji naváže na úspěšného reprezentanta z historicky prvního ročníku soutěže – Revitalizaci Gahurova prospektu ve Zlíně, bude jasné 14. listopadu na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín v Praze, kde bude vyhlášen vítěz a finalisté. Na akci budou rovněž zveřejněny výsledky ocenění za výjimečný počin a ceny partnerů. Předcházet bude pečlivý výběr poroty, která se s  realizacemi seznámí přímo v terénu,“ upřesnila Titzová.

Nová smuteční síň ve Valašském Meziříčí je koncipovaná pro 200 smutečních hostů, nechybí ani kolumbárium nebo rozptylová loučka, úpravy se dočkala také plocha u hlavního vstupu na hřbitov.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x