Policisté si na Slovácku posvítili na cyklisty a chodce, padaly i pokuty

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Uherskohradišťští policisté se rozhodli zkontrolovat na několika místech okresu cyklisty a chodce, protože právě oni patří do nejohroženější skupiny účastníků silničního provozu. A odhalili i řadu nedostatků, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté si na chodce a cyklisty posvítili ve Starém Městě, Uherském Hradišti, Kunovicích a Jarošově. Ve druhém prázdninovém měsíci šlo již o druhou podobnou kontrolu. První se uskutečnila v Kunovicích, Ostrožské Nové Vsi, Uherském Brodě a Slavkově.

Dopravní policisté během dvou dnů dohlíželi na to, zda chodci a cyklisté dodržují bezpečnostní pravidla, která se na ně vztahují. U cyklistů navíc kontrolovali povinnou výbavu jízdních kol, a jestli nejsou pod vlivem alkoholu.

„Neodhalili jsme ani jednoho cyklistu, který by před jízdou holdoval alkoholu. Největším problémem byla povinná výbava jízdního kola, a to zejména chybějící odrazky. Proto jsme cyklisty na tyto nedostatky upozornili a řádně je poučili. Stejně na tom byli i chodci. Téměř všichni se chovali ukázněně a využívali přechody pro chodce,“ konstatovala Šabatová.

Blokovou pokutu si vysloužil pouze jeden cyklista a pět chodců. Zřejmě díky netrpělivosti nechtěli čekat na zelený signál na semaforu, proto zvolili červený.

Kontrole se ale nevyhnuli ani řidiči. Také jejich přestupky policisté nenechali bez povšimnutí. Mezi nejčastější prohřešky patřilo nedání přednosti, způsob jízdy, rychlost a telefonování.

Během dvoudenní bezpečnostní akce policisté zkontrolovali bezmála 130 účastníků silničního provozu, z nichž 29 se dopustilo dopravního přestupku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x