Kraj plánuje investovat do protihlukových opatření na krajských silnicích

ZLÍNSKÝ KRAJ - Akční plán protihlukových opatření pro hlavní pozemní komunikace, které má ve svém vlastnictví Zlínský kraj, schválili krajští radní. Obsahuje návrhy na realizaci akcí v příštích čtyřech letech, jež mohou významně přispět ke snížení hluku v oblastech zatížených intenzivní silniční dopravou, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Týká se to silnic, po kterých podle měření projedou více než tři miliony vozidel ročně. Mezi navrženými opatřeními jsou například směrová úprava a rozšíření silnice mezi Bílovicemi a Uherským Hradištěm, rekonstrukce Kotojedské ulice v Kroměříži, Nádražní ulice ve Vsetíně, Březnické ulice ve Zlíně, ale i akce většího charakteru, jako jsou realizace silničních obchvatů Bystřice pod Hostýnem nebo místních částí Uherského Brodu – Újezdce a Těšova,“ sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Akční plán pro kraj zpracovala společnost EKOLA group. Řešení navržených opatření, jejichž cílem je jak ochrana před škodlivými a obtěžujícími účinky hluku, tak jeho samotné snížení, bude v kompetenci kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x