Během kontroly zaměřené na motorkáře odhalili policisté přes 60 přestupků

ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji se uskutečnila rozsáhlá kontrolní akce zaměřená na motorkáře. Policisté během ní rozdali pokuty za téměř 35 tisíc korun, serveru Zlin.ccz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté se na motocyklisty zaměřili zcela záměrně, protože nehody právě u těchto účastníků silničního provozu bývají velmi vážné a mnohdy mají fatální následky. Kontrolám ale neunikli ani ostatní účastníci silničního provozu. S dopravními policisty se tak řidiči mohli setkat zejména na hlavních silničních tazích, a to především v úsecích, kde často dochází k porušování dopravních předpisů nebo k dopravním nehodám, ale i ve městech a obcích.

„Během akce jsme zkontrolovali 451 dopravních prostředků a zjistili 66 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Řidičům jsme za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 34 900 korun. Mezi nejčastější prohřešky patřilo porušení stanovené rychlosti a špatný technický stav vozidel,“ upřesnila Kyšnerová.

Zhruba polovina kontrolovaných byli motocyklisté. Z celkového počtu přestupců jich bylo osm. „V pěti případech jsme jim uložili blokovou pokutu za nevyhovující technický stav, dvakrát za nesprávný způsob jízdy a jedenkrát za překročení rychlosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Letos řešili dopravní policisté na silnicích ve Zlínském kraji hned 99 nehod s účastí motocyklistů. Šedesát motocyklistů přitom bylo viníky. Při těchto nehodách zemřeli tři lidé, 12 jich bylo zraněno těžce a 70 lehce.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x