Letošní rekonstrukce zimního stadionu je u konce

VSETÍN - Zimní stadion Na Lapači ve Vsetíně prochází již několik let, vždy v období mezi sezonami, rozsáhlou rekonstrukcí. Její letošní etapa je nyní u konce a vyžádala si více než 16 milionů korun bez DPH, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Právě ukončená etapa oprav zasáhla především stranu budovy u hlavního vstupu. „Celková cena rekonstrukce je téměř 16,3 milionu korun bez DPH. Hrazena byla z rozpočtu města a také dotací ve výši 800 tisíc korun, kterou nám přispěl Krajský úřad Zlínského kraje. Práce byly zahájeny začátkem dubna a nyní je tedy vše hotovo,“ sdělil při předání stavby starosta Jiří Růžička.

Zrekonstruovány jsou nově šatny pod tribunou na sezení včetně hygienického zázemí, kancelář správce stadionu, místnosti ledařů, elektrorozvodny, dílny elektroúdržby a prostor hlavního vstupu. Dále došlo k úpravám prostoru prodeje vstupenek a hygienického zázemí pro veřejnost v přízemí i v prvním patře. „Součástí oprav byla výměna veškerých inženýrských sítí, tedy elektrorozvodů, vody, kanalizace, vzduchotechniky a topení. Nový je také nábytek,“ doplnil místostarosta pro sport Tomáš Pifka. Práce na vylepšování zimního stadionu ale ještě nekončí. „Ani tato etapa není poslední. Momentálně řešíme budoucí rekonstrukci střechy a pláště stadionu,“ dodal Růžička.

Slavnostního předání dokončené stavby městu se kromě zástupců radnice a dodavatelské firmy zúčastnil také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který starostovi Růžičkovi předal symbolický šek na výše uvedenou částku 800 tisíc korun. „Kraj se podílí primárně na podpoře aktivit sportovních klubů a sportovců. Příspěvek na investice je výjimečný, ale v případě vsetínského zimního stadionu opakovaný. Za dobu jeho rekonstrukce jsme městu po schválení zastupitelstvem kraje poskytli už celkem čtyři a půl milionu korun z krajského rozpočtu. Letos to tedy bylo 800 tisíc korun,“ uvedl hejtman Čunek.

Opravené prostory stadionu přinesou větší komfort jak divákům, tak samotným hokejistům, což ocenil i jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola: „Jsme rádi, že stadion prošel úpravami, všem se nám tu bude lépe pracovat, trénovat a hrát.“

Dodavatelem právě ukončené etapy rekonstrukce se na základě výsledků výběrového řízení stala vsetínská firma TESP Contract.

Krytý zimní stadion Na Lapači byl dostavěn v roce 1985. K jeho postupným opravám dochází už od roku 2009, kdy přešel do majetku města od Tělovýchovné jednoty Zbrojovka Vsetín. V tomto roce se uskutečnila oprava strojovny chlazení. O rok později došlo na kompletní rekonstrukci strojovny, chladicího zařízení a výměnu mantinelů. S ní byla spojena i výměna střídaček, trestné lavice, boxu časoměřičů, sítí nad ochrannými plexiskly a pořízení nových branek. V roce 2011 následovala rekonstrukce osvětlení a ozvučení. O pět let později se město pustilo do zásadnějších prací, jejichž cílem je vybudovat sportovní stánek odpovídající současným požadavkům. Rok 2016 přinesl instalaci nového systému chlazení ledové plochy spojenou s položením nové podkladní betonové vrstvy a dodávku dvou světelných tabulí s časomírou, to vše za 10 milionů korun bez DPH. Rok poté následovala rekonstrukce šaten domácích na straně u náhonu, všech bufetů a části hygienického zázemí pod tribunou na stání, a také vybavení šaten. Tato etapa si vyžádala investici 11,5 milionu korun bez DPH. V loňském roce přišla na řadu rekonstrukce druhé části šaten pod tribunou na stání, dalšího sociálního zázemí, vybavení šaten nábytkem a nové nadstřešení střídaček v celkové hodnotě 9,7 milionu korun bez DPH. Kromě toho byl loni za jeden milion korun bez DPH také instalován nový kamerový monitorovací systém uvnitř i vně stadionu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x