Následky bouřky nejvíce zaměstnaly profesionální a dobrovolné hasiče ve Zlíně.

ZLÍN - Hasiči zasahovali celkem u 76 hlášených událostí. Uskutečněných zásahů je ve skutečnosti ale více, protože hasiči v případě čerpání vody z garáží, sklepů a jiných prostor zasahovali plynule i u dalších nemovitostí v blízkosti hlášených událostí. Z hlediska druhu zásahu převažovalo čerpání vody. Následovalo odstraňování stromů a bláta z komunikací.

Nejvíce zásahů bylo hlášeno v okresu Zlín, kde hasiči vyjeli k 64 případům. Zvláště v době od 18:00 do 19:00 to přímo ve Zlíně vypadalo, jako kdyby se otevřely všechny zdroje vody. Na ulici Dlouhá došlo k zatopení podjezdu pod železniční tratí a uvázlo zde jedno osobní vozidlo, které hasiči vyprostili. Dále došlo k vniknutí vody do podzemních garáží nákupního centra Albert v místní části Prštné, k vniknutí vody do zrekonstruovaného objektu obchodního domu PRIOR na náměstí Práce, k vniknutí do prostor restaurace na ulici Zarámi, vniknutí vody do sklepů na ulici Antonínova, třída Tomáše Bati, Podvesná IV, Skalka III, Fabiánka II.

Video

V jednom případě profesionální hasiči ze Zlína vyjeli k odstranění stromu rozštíplého bleskem na ulici Růmy. V odstranění stromu jim bránil osobní automobil. Od majitele automobilu se dozvěděli, že blesk nepoškodil jen strom, ale i jeho osobní automobil, který je tak nepojízdný. Hasiči tak pouze nebezpečné místo označili páskou.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x