Volejbal Zlín. Chmury pryč, nové výzvy čekají

ZLÍN - O víkendu si zajeli pro pohár do Bojkovic. Turnaj pod Novým Světlovem je zcela unikátní, volejbalisté Zlína jezdí právě tam velmi rádi.

„Nejstarší akce svého druhu u nás, věhlasnější Dřevěnice se hrála po 66., jenže tady mají organizátoři zaknihovaný už 75. ročník turnaje,“ chválil pořadatele zpod Bílých Karpat šéf zlínského klubu Roman Macek.

Má – li něco punc vytrvalosti a klubismu, pak například vedle Ivana Dostála, Jiřího Mrázka nebo Přemysla Obdržálka právě tento šedovlasý mladík. Roman Macek je dlouholetým předsedou VSC Fatra, nyní působí vedle Obdržálka oficiálně u prvního mužského týmu jako asistent.

Zlíňané nebyli dvakrát v play off, na to se těžko zvyká.

„Žijeme v ekonomické realitě, na nákup drahých posil nemáme, věříme evoluční cestě výkonnostního postupu jednotlivých hráčů. Osu budou dále tvořit zkušení Čechmánek, Navláčil či Vašíček, dáme zase příležitost mladým,“ vypráví Macek.

Do Fatry se hlásí zajímavá mladá posila. 

„Jde o nahrávače Karima Lamriho, mladý kluk, stejně jako Radim Šulc. Maročana jsem viděl v přípravě, zalíbil se mi, uvidíme, jak na sobě bude makat,“ dívá se dopředu Macek.

Ale taky dozadu. Před dvaceti lety slavil Zlín historický titul.

„No, moc dobře se na to vzpomíná, jenže ze vzpomínek nevyžijeme. Samozřejmě to těší, žádné velké oslavy se nekonaly, ale řeč o tom šla třeba při přátelském setkání s ikonou zlínského volejbalu Bohumilem Karabcem, zrovna slavil osmdesátiny,“ připomíná další člen vedení Fatry Ivan Dostál.

Fatra naskočí do ligy začátkem října na hřišti Karlovarska, o týden později hostí ve své hale Odolenu Vodu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x