Nádraží ve Valašském Meziříčí se dočká oprav střechy i omítky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Správa železniční dopravní cesty provede nejnutnější opravy na nádraží ve Valašském Meziříčí. Budou obsahovat práce na omítkách, střeše i interiéru, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Vendula Králová.

Budovu vlastní Správa železniční dopravy cesty. „Valaškomeziříčská nádražní budova se neřadí mezi stavby, kterými se může město chlubit. Vedení města se se současným havarijním stavem nechce smířit a po několika letech iniciovalo jednání se zástupci Správy železniční dopravní cesty,“ uvedla Králová.

Podle ní je výsledkem realizace nejnutnějších oprav, které začnou v nejbližších dnech. Skončit by měly v listopadu „Firma opraví venkovní omítky a nátěr výpravní budovy, poškozené ploché střechy nad hlavní částí výpravní budovy a vstupy pro imobilní občany. Dále se počítá s výměnou vybraných vstupních dveří a zbývajících starých oken za nová plastová,“ vyjmenovala Králová.

K lepšímu se změní i interiér. „Ve vestibulu a čekárně pracovníci opraví omítky, následně se tyto prostory vymalují. Součástí tříměsíční akce bude například i výměna informačních zařízení na nástupištích a informačních a orientačních prvků ve vestibulu,“ poznamenala mluvčí.

Komfortnější budou také veřejné toalety. „Těší mě, že budou navíc bezbariérové,“ řekla místostarostka města Zdislava Odstrčilová. Práce ocenil i starosta Robert Stržínek. „Za opravy jsem velmi rád. Ve Zlínském kraji bychom těžko hledali tak významný železniční uzel. Denně nádražím projde na 4000 cestujících,“ uvedl Stržínek.

Podle plánů Správy železniční dopravní cesty by měla jít současná nádražní budova v budoucnu k zemi. „I v té nejoptimističtější verzi se tak nestane dříve než v roce 2022,“ dodala Králová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x