Plán horkého léta: končím v neděli

ZLÍN - Jakoby si to letošní léto pěkně domluvilo s prázdninovým kalendářem. Vypadá to, že následuje ještě jeden pořádně horký víkend, nu a pak, aby to nebylo líto školákům, docela razantní ochlazení.

Zatím ale velká pohoda. Třeba koupaliště v Kunovicích se po obědě i ve všední dny velmi utěšeně zaplňuje. Mají tu jednu atrakci, která se zcela vymyká době „toboganové.“

Kdo je odvážný, může si tu zaskákat z desetimetrové výšky, pravda pro obyčejného návštěvníka věc hodná velké odvahy. A pohled dolů. Nu, nic moc, tedy spíše moc zajímavé, avšak opravdu pro zdatné sportovce.

Desetiletí kluci si ovšem zcela běžně podmaňují pětimetrovou tedy poloviční výšku. Na desítku si troufají jen opravdoví sportovci. 

Jinak pohoda, teplá voda, čisto, třebaže tohle koupaliště kousek za posledními domy sympatického slováckého města už opravdu pamatuje.

Otevíralo se totiž 1. června 1958. Stavělo se svépomocí, to znamená, že vedle odborných prací tu přiložili ruku k dílu i početní místní lidé.

A právě, co se týče vysokánské věže, mají být pořád na co pyšní, třebaže by nátěr v místech, kudy adrenalinově stoupáte, rozhodně neuškodil.

Poslední víkend prázdnin tedy láká k vodě.

A taky deset metrů nad ní. Mimochodem hloubka pod věží je téměř pětimetrová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x