Dny města budou letos delší, lákají Meziříčtí, hlavním tahákem je Světlo Valmez

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Čtrnáct dní oslav, hry světel, kultury, trhů a nejen to nabídnou letošní Dny města Valašské Meziříčí. Vše odstartuje už ve středu 4. září Medovým dnem na náměstí, informoval server Zlin.cz Jakub Mikuš z městského odboru školství a kultury.

Závěr pak bude ve středu 18. září v sále Kulturního zařízení města, kde proběhne tradiční Setkání na zámku. Největším lákadlem Dnů města bude stejně jako v předchozích dvou letech festival Světlo Valmez.

Každoročně bohatší program nabízejí Dny města Valašské Meziříčí a letošní ročník nebude výjimkou. „Městské slavnosti budou letos nově trvat celých čtrnáct dní, během nichž je pro občany a návštěvníky nachystán bohatý program. Začínáme už ve středu 4. září na náměstí, kde se bude od 9 hodin konat tradiční Medový den s bohatou nabídkou medů, perníčků a dalších včelařských výrobků. Chybět nebude ani soutěž o nejlepší med,“ zve místostarostka Yvona Wojaczková.

Pátek 6. a sobota 7. září budou patřit 3. ročníku výjimečného festivalu Světlo Valmez, který je premiérově dvoudenní. „Vzhledem ke stoupajícímu zájmu jsme se letos rozhodli festival prodloužit a zároveň rozšířit do celého města. Přestože areál bude výrazně větší, jeho předností zůstává možnost projít si všechny atrakce pěšky bez nutnosti kamkoli popojíždět,“ uvedl Pavel Röder, ředitel festivalu Světlo Valmez. Festival v pátečních 17.30 hodin v Amfiteátru zámeckého parku Kinských zahájí koncert Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín.

Úterý 10. září přinese tradiční Veletrh sociálních služeb. „Začínáme už v 9 hodin na náměstí. Cílem akce je seznámit veřejnost s nabídkou poskytovaných sociálních služeb ve Valašském Meziříčí a okolí, se životem lidí se zdravotním postižením, seniorů či lidí trpících chudobou,“ přiblížila místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Nejen všichni milovníci fotografování si pak v kalendářích jistě poznačí pondělí 16. září. Muzejní a galerijní centrum v zámku Žerotínů bude v tento den od 18 hodin hostit vernisáž výstavy 13. ročníku soutěže VALMEZ FOTO. V rámci ní budou oceněni také nejlepší fotografové v jednotlivých kategoriích. Výstava potrvá do neděle 29. září.

V pátek 13. září se na náměstí od 8 do 15 hodin uskuteční tradiční Farmářský trh s širokou nabídkou produktů. Neděle 15. září bude ve znamení Farmářského dne aneb cesty ke kořenům v prostorách Valašského ekocentra, které sídlí v bývalých kasárnách. Od 10 hodin se zde návštěvníci mohou těšit na ukázky tradičních řemesel včetně pečení kváskového chleba.

Pomyslnou tečkou za letošními Dny města Valašské Meziříčí bude ve středu 18. září oblíbené Setkání na zámku. Ve velkém sále Kulturního zařízení města vystoupí od 18 hodin Cimbálová muzika Polajka, VSPT Bača a další hosté.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x