Strážníci našli hledaného muže, sám na sebe upozornil

ZLÍN – Muže, kterého hledala policie, přistihla hlídka při popíjení v místech, kde je konzumace alkoholu zakázaná. Serveru Zlin.cz to popsal mluvčí zlínských městských policistů Pavel Janík.

Pít alkohol na místě, kde je to obecně závaznou vyhláškou zakázáno, se nevyplatilo třiašedesátiletému muži z Otrokovic, který tak na sebe upozornil zlínské strážníky.

V neděli 25. srpna 2019 v podvečer prováděla hlídka Městské policie Zlín z okrsku Jižní Svahy kontrolu části Podlesí. Pozornost strážníků přitom upoutala dvojice mužů, kteří na lavičce mezi bytovými domy konzumovali pivo a víno.

„Tyto nápoje se muži pokusili před strážníky ukrýt a třiašedesátiletý muž dokonce přišel s historkou, že se nachází na soukromém pozemku, kde vyhláška neplatí. Po prověření jeho totožnosti mu pak strážníci nabídli historku jinou. Sdělili mu, že jeho osobní údaje figurují v databázi hledaných osob, a tak jej předali k dalšímu opatření kolegům z republikové policie,“ uvedl Janík. Podrobnosti o tom, proč je muž hledaný, čím se prohřešil a zda byl třeba nebezpečný, mluvčí strážníků nesdělil.

Oba muže teď čeká přestupkové řízení, kde jim za porušení obecně závazné vyhlášky města hrozí pokuta až do výše 100 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x