V Rožnově začínají Dny sociálních služeb

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dny sociálních služeb pořádá ve dnech 2. - 6. září 2019 město Rožnov pod Radhoštěm. Jejich součástí bude mimo jiné Setkání poskytovatelů sociálních služeb, Jarmark neziskových organizací v sociální oblasti, Rožnovská noc venku a také dvě letošní novinky - odpoledne pro rodinu a kruh sounáležitosti, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Seznámit se s nabídkou poskytovatelů sociálních služeb stejně jako neziskových organizací v sociální oblasti, využít některý z mnoha dnů otevřených dveří nebo si třeba vyzkoušet na vlastní kůži nocování pod širým nebem. To vše a také spoustu dalšího lze zažít a vyzkoušet v rámci Dnů sociálních služeb, které od 2. do 6. září pořádá město Rožnov pod Radhoštěm. Kromě obvyklých stálic, jako je například středeční Jarmark neziskových organizací v sociální oblasti, letos s koncertem kapely Princess – Queen revival, nebo Rožnovská noc venku, jsou letos připraveny i novinky – kruh sounáležitosti a odpoledne pro rodinu.

„V rámci pětidenního programu se v úterý 3. září uskuteční Setkání poskytovatelů sociálních služeb. Ve středu 4. září pak proběhne na Masarykově náměstí Jarmark neziskových organizací v sociální oblasti, na kterém se budou prezentovat více než dvě desítky poskytovatelů sociálních služeb jako je např. Kamarád, Iskérka, Denní centrum a noclehárna, Poradna nebo Charita a dalších organizací působících v sociální oblasti. Hostem letošního jarmarku bude kapela Princess – Queen revival,“ uvedl místostarosta Rožnova Jan Kučera, jenž zároveň upozornil na jednu zajímavou premiéru. „Úplnou novinkou v rámci jarmarku bude vytvoření a roztočení kruhu sounáležitosti. Vyzýváme tedy všechny, aby s námi přišli ve středu v 16 hodin na Masarykovo náměstí vytvořit a roztočit kruh sounáležitosti – Společně jeden(m). Každý účastník obdrží zdarma kšiltovku se znakem města,“ řekl místostarosta Jan Kučera. Zároveň neopomněl zájemce vyzvat k přenocování pod širým nebem, což je další ze zajímavých aktivit celého týdne. „Kdo si chce na vlastní kůži vyzkoušet alespoň na jednu noc náročný život lidí bez domova, může s námi ve středu 4. září na Masarykově náměstí strávit Rožnovskou noc venku,“ doplnil Jan Kučera. Ve čtvrtek 5. září od 15 hodin se pak na Masarykově náměstí uskuteční premiérově Odpoledne pro rodinu, kde se děti mohou zúčastnit různých aktivit, dospělí mohou posedět o dobré kávičky.

Součástí Dnů sociálních služeb budou rovněž dny otevřených dveří v následujících institucích, které působí v sociální oblasti: Poradna Rožnov (pondělí 2. září, 13.00 – 17.00 hodin), Kamarád Rožnov (úterý 3. září, 8.30 – 12.00 hodin), Charita Rožnov (středa 4. září, 12.00 – 17.00 hodin), Denní centrum Rožnov (středa 4. září – pátek 6. září, 8.30 – 12.00 a 13.00 – 16.00 hodin), Strom života (čtvrtek 5. září, 9.00 – 12.00 hodin), Sociální rehabilitace Krok (pátek 6. září, 8.00 – 12.00 hodin), ZŠ Rožnov p. R., Tyršovo nábřeží (pátek 6. září, 8.30 – 10.30 hodin). V Domově pro seniory se uskuteční zahradní slavnost (pátek 6. září, 15.00 – 17.00 hodin).

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x