Strážníci budou opět dohlížet na bezpečnost školáků

ZLÍN - Nejen na počátku školního roku, ale i po celý jeho zbytek budou strážníci Městské policie Zlín dohlížet na bezpečnou cestu dětí do vybraných školských zařízení. Zlínská městská policie tak s příchodem nového školního roku opět zahájila pravidelné ranní dohledy u vytipovaných přechodů pro chodce, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníky budou moci potkat žáci, rodiče i ostatní účastníci silničního provozu každé ráno na 13 určených místech. Ta se nacházejí jak v centru města, tak i na sídlišti Jižní Svahy, v Malenovicích, ve Štípě nebo na Mladcové.

„I přes přijatá opatření žádáme především motoristy, aby v blízkosti zařízení pro mládež věnovali zvýšenou pozornost řízení svého vozidla a odpovědným přístupem tak přispívali k větší bezpečnosti školáků. Rovněž nabádáme rodiče dětí, kteří své potomky dopravují do škol autem, aby zvolili pro zastavení vozu k vysednutí dětí taková místa a situace, která nebudou působit kolizně a především nebudou ohrožovat ostatní ani je samotné,“ konstatoval Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x