U cyklostezky ve Zlíně bude zprovozněno pítko, jde o nápad občanů města

ZLÍN - V těsné blízkosti cyklostezky ve Zlíně bude ve středu 4. září slavnostně otevřeno nové pítko, které cyklistům nabídne příjemné osvěžení. Server Zlin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Nápad na zřízení pítka v parčíku na rohu Sokolské ulice a Fügnerova nábřeží vzešel z projektu participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. „V rámci Tvoříme Zlín se realizují nápady, které navrhli a poté i hlasováním odsouhlasili sami obyvatelé Zlína. Pítko navrhovatele Václava Mikošky se v kategorii malých projektů umístilo na prvním místě s počtem bezmála pěti set hlasů,“ připomněla Kamila Gamalová, koordinátorka Tvoříme Zlín.

Na realizaci pítka a úpravě jeho okolí se podílelo město Zlín a VAK Zlín. Slavnostní otevření pro veřejnost se uskuteční ve středu 4. září od 11.00 hodin.

Další návrhy Zlíňanů, které finišují s přípravou finální realizace, jsou komunitní zahrada na Jižních Svazích a projekt s názvem Tři šťouchy pro uklizené náměstí Míru. Mezi další projekty z Tvoříme Zlín patří také návrh Relax zóna u divadla. Realizace tohoto projektu se však zatím odkládá z důvodu rekonstrukce a přístavby kolejí Univerzity Tomáše Bati (UTB). Během těchto stavebních prací bude mít UTB ve výpůjčce část Farské louky, aby mohla stavbu uskutečnit. Relax zóna se tedy bude realizovat až po dokončení této stavby.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x