Vysílání o Zlínském kraji vyvolalo v USA velký ohlas

ZLÍNSKÝ KRAJ - Region Zlínského kraje se představil divákům česko-americké televize Czech-American TV. Třicetiminutový pořad zhlédlo přes dva a půl milionu domácností v 60 amerických městech, a díky internetovému vysílání dalších více než 100 tisíc zahraničních diváků po celém světě, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

Záznam vysílání si lze prohlédnout v průběhu příštích šesti měsíců na odkazu https://www.catvusa.com/broadcast/zlin-region-malenovice-castle-zlin-luhacovice-velehrad-vsetin-kromeriz/.

„Na pořad o Zlínském kraji máme skvělé ohlasy. Některé přicházely již během vysílání,“ konstatoval John Honner, zakladatel Czech-American TV a americký producent českého původu. „Je to skvělá propagace našeho regionu v zahraničí. Za spolupráci s americkou neziskovou televizí jsme velmi rádi,“ konstatoval krajský radní pro oblast školství Petr Gazdík, který letos uzavření smlouvy s Czech-American TV prosadil.

Součástí odvysílaného pořadu byla pestrá mozaika propagačních spotů od úvodní reportáže o Zlínském regionu přes prezentaci měst Zlína, Luhačovic a Vsetína až po vyhlášené turistické cíle, jako je Zoo Zlín, skanzen Modrá, poutní místo ve Velehradě nebo hrad v Malenovicích nebo zámek v Kroměříži. Vysílání rovněž diváky seznámilo s místními tradicemi či regionální gastronomií, jako jsou tradiční malované ornamenty na domy v Hluku či Slovácké koláčky známé i jako Vlčnovské vdolečky.

Na tvorbě pořadu se podíleli i studenti Gymnázia a Jazykové školy s právem státní zkoušky ve Zlíně, kteří pro něj natočili reportáž o hradu Malenovice. „Je to místo s jedinečným kouzlem. Co nabídnout má i návštěvníkům ze zahraničí. Pokud se jej rozhodnou navštívit na základě naší reportáže, budeme rádi,“ prohlásil Martin Mlčák, pedagog gymnázia, který studentům s natáčením pomáhal.

Czech-American TV vysílá už 15 let. Jejím cílem je představovat Českou republiku jako zajímavou a pro turisty atraktivní a bezpečnou destinaci. Vysílá na druhé největší kabelové TV v USA, navíc v atraktivním super-prime time od 19.00 hodin. Nejvíce jejich diváků pochází z Texasu, Illinois, Kalifornie, New Yorku, New Jersey, Floridy, Wisconsinu, Ohia, Nebrasky, Kansasu, Washingtonu, Minnesoty a Dakoty. Mimo USA je díky streamingu přes internet největší sledovanost v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Rusku.

V České republice navázala Czech-American TV spolupráci už s několika kraji a také se školami, ať již středními nebo vysokými. Za svou tvorbu zde získala řadu ocenění. V loňském roce například od hejtmanky Karlovarského kraje a zároveň předsedkyně Asociace krajů ČR Jany Mračkové Vildumetzové za dlouholetou spolupráci a zahraniční propagaci. V letošním roce televize obdržela ocenění za spolupráci s Plzeňským a Moravskoslezským krajem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x