Stavba kruhového objezdu uzavře vjezd k Albertu

VSETÍN - Stavba okružní křižovatky před hypermarketem Albert ve vsetínské části Ohrada s sebou přinese ve druhé polovině září další změny v organizaci dopravy. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Stavba kruhového objezdu má dvě etapy, ta první byla zahájena na počátku července a spěje nyní do finále. Druhá etapa začne 16. září a dotkne se druhé poloviny křižovatky, tedy té blíže hypermarketu Albert. „To si vynutí uzavření vjezdu k hypermarketu a okolním provozovnám v nákupní zóně ve směru od ulice Generála Klapálka,“ upozornil starosta Jiří Růžička.

Do nákupní zóny na Ohradě podle něj budou motoristé moci vjíždět od 16. září výhradně z ulice Jasenická. „V tomto místě bude nadále i jeden z výjezdů z nákupní zóny. Doplní jej pak provizorní jednosměrná spojka od hypermarketu Albert směrem na ulici U huti, tedy do sídliště Ohrada. Jde pouze o dočasné opatření platné po dobu trvání druhé etapy stavby okružní křižovatky,“ doplnil starosta Růžička s tím, že průjezd přes rozestavěnou křižovatku na ulici Generála Klapálka zůstane i ve druhé etapě stavebních prací od křižovatky U Růžičků směrem k Ohradě jednosměrný.

Investory stavby okružní křižovatky jsou Ředitelství silnic Zlínského kraje a město Vsetín. Krajská organizace staví silniční těleso, město okolní chodníky, veřejné osvětlení a podobně. Celkové náklady činí 17,2 milionu korun včetně DPH, město se na nich podílí 8,1 miliony korun. S dokončením většiny prací se počítá v listopadu letošního roku. Finální terénní úpravy jsou plánovány na příští jaro.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x