Radary ve Vsetíně zklidnily dopravu

VSETÍN - V letošním roce došlo k výraznému snížení počtu řidičů, kterým byla naměřena ve Vsetíně nepřiměřená rychlost. Dopravu pomohly zklidnit radary, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Jana Raszková.

„Hlavním důvodem zprovoznění zařízení pro měření rychlosti byla bezpečnost silničního provozu. Například v zadní části Rokytnice se stávaly nehody, obyvatelé si stěžovali na bezohlednost řidičů, někdy až bezmoc při nekonečném čekání na přechodu pro chodce,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička. Podle posledních čísel řidiči na měřených úsecích více dbají na dodržování pravidel. Zatímco od ledna do července loňského roku bylo zjištěno přes 18 tisíc přestupků, letos jich za stejné období bylo necelých 6,5 tisíc,“ dodal starosta. Snížila se i vybraná částka za pokuty: v loňském roce řidiči zaplatili za prvních sedm měsíců 16 milionů korun, letos o tři čtvrtiny méně.

Vsetínská radnice zprovoznila v roce 2018 první stacionární radar, který umístila na výpadovku na Valašské Meziříčí v Potůčkách. V červnu 2018 následovaly další měřící místa v Rokytnici a koncem roku 2018 se začala kontrolovat rychlost v Jiráskově ulici poblíž základní školy. Od počátku měření do letošního července radary zaznamenaly více než 32 tisíc přestupků.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x