Lázeňské loby, smeče, voleje – dvě sobotní tenisové lahůdky konce léta

LUHAČOVICE - Když si horké léto podává ruku s létem babím, mají vždycky v největších moravských lázních radost příznivci tenisu. Během dvou sobot se odehrají dva unikátní turnaje. A to v prostředí, které se svojí jedinečností vrývá do paměti stejně jako loby, smeče, voleje a esa.

Tradiční Calábek cup tyhle tenisové časy vždycky načíná. Turnaj patří především lékařům, také letos tu bylo specialistů plno, celkem hrálo 36 mužů a žen. Mezi přihlášenými byli sporadicky i borci a borky jiných profesí.

Kupodivu umu lékařů třeba nebylo, zranění žádné. Takzvaný švýcarský Calábkův hrací model katapultoval do finále dvojice Válek, Sanetrník – Miča, Krhovský, titul pro prvně jmenované.

V džentlmensky vedeném zápolení se bohatých cen kromě nejlepších tenistů dostalo i sličným účastnicím turnaje.

Jedno malé poučení. Tak, jak jsou Luhačovice nazdobeny věhlasnými architektonickými skvosty Dušana Jurkoviče, tak to v případě zdejšího kouzelného areálu neplatí, byť leckomu sloh slovenského velikána připomíná.

„Stavby jsou dílem Josefa Skřivánka z konce 20. let minulého století, je to další pozoruhodnost Luhačovic,“ popisuje a už zve na další sobotní zajímavou podívanou Dalibor Chrastina z Lázní Luhačovice a.s.

Ten je organizačním šéfem sobotního turnaje, který už pošesté pořádá lázeňská organizace.

„Lidé se mohou přijít podívat, mimo jiné nedaleko odsud už máme krásně zrekonstruovanou Halu Vincentka. Na kurtech čekáme velké boje. Prvenství obhajuje dvojice Berdych – Liberda, otec našeho nejúspěšnějšího tenisty posledních patnácti let je v plné formě. Osobností máme daleko více, jsme zvědavi na výkony fotbalového trenéra Bohumila Páníka, televizní hlasatelky a moderátorky Českého rozhlasu Marie Retkové.

Přijede i další mistr slova Jan Rosák, známých lidí, kteří si zamilovali tenis, bude mnohem více, početné bude i zastoupení naší společnosti, ceny předá generální ředitel MUDr. Eduard Bláha, turnaj je součástí vrcholících Dnů slovenské kultury, čekáme určitě i přátele ze sousední země, končí pozvánku Dalibor Chrastina.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x