Strážníci chtěli pomoct bezvládně ležícímu opilci, ten je místo vděku napadl

ZLÍN - Zlínští strážníci chtěli pomoct opilci, který bezvládně ležel na zemi v centru města. Muž ale neměl pro jejich dobré úmysly pochopení a fyzicky je napadl, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

 

Motorizovaná hlídka strážníků projížděla ulicí Vodní, když jejich pozornosti neušel muž, který bezvládně seděl opřený o stěnu jedné z budov, přičemž se vedle něj nacházel shozený stojan s reklamními tiskovinami. „Zdravotní stav muže nebyl hlídce lhostejný, a proto se jej rozhodli prověřit. Zádrhel však nastal prakticky ihned po oslovení dotyčného. Ten byl zjevně v podnapilém stavu, nebyl ochoten sdělit údaje ke své totožnosti a v okamžiku, kdy se mu nakonec přeci jen podařilo vstát, nečekaně udeřil jednoho ze strážníků do obličeje,“ konstatoval Janík.

Městští policisté tak byli nuceni použít donucovací prostředky a agresivní muž skončil opět na zemi, tentokrát s pouty na rukou. Teprve poté strážníci zjistili, že jde o 33letého muže z okresu Vyškov, kterému v organizmu kolovalo přes 3,4 promile alkoholu.

„Pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě strážníci dotyčného omezili na osobní svobodě a následně jej předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ dodal Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x