Po modernizaci školy dozná změn i družina

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Projekt modernizace valašskokloboucké základní školy se v závěru letních prázdnin úspěšně završil, stavební práce se však přesunuly do prostor školní družiny. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Učebny školní družiny nevyhovují současným hygienickým požadavkům na prostor žáků, a tak byla rekonstrukce této části školy přidružena nad rámec projektu dotovaného z Integrovaného regionálního operačního programu. Družina tak prochází přestavbou prostor a obnovou rozvodů, podlah i výmalby.

„Změnu dispozic v učebnách školní družiny si vyžádaly hygienické normy, které předepisují prostorové podmínky pro daný počet dětí. Kromě úpravy příček bude provedena i elektroinstalace a zdravotechnika a učebny dostanou nové podlahy, snížené podhledy a výmalby. Rekonstrukce si vyžádá přibližně 1,2 milionu korun,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

Žáci se do nových prostor mohou těšit koncem září. „Činnost družiny jsme dočasně soustředili do tříd v hlavní budově školy. Toto organizační opatření však nenarušilo režim ani kvalitu výchovně vzdělávací práce,“ uvedla Ivana Sedláková, statutární zástupce ředitele.

„Jakmile bude rekonstrukce školní družiny dokončená, uspořádáme pro rodiče žáků i širokou veřejnost Den otevřených dveří, aby se mohli na úspěšnou proměnu a modernizaci celé školy přijít podívat,“ dodala starostka.

 

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost Podlahy Praha, která nabízí tyto produkty a služby:

·         renovace parket

·         terasy

·         vinylové podlahy

·         linoleum

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x