Kraj investuje do školních hřišť přes 14 milionů korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rekonstrukci školního hřiště na Základní škole Zlín, Mostní a vybudování zázemí pro hřiště na Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Uherský Brod schválili krajští radní. Obě akce dohromady vyjdou na více než 14 milionů korun, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Obě bychom je měli stihnout ještě do konce letošního roku. Díky nim budou hřiště splňovat současné provozní, bezpečnostní i hygienické předpisy,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Na Základní škole Zlín, Mostní bude odstraněn havarijní stav školního hřiště. Povrch hřiště je rozpraskaný a nerovný. V rámci rekonstrukce bude stávající prostor nově uspořádán tak, aby kromě nového sportoviště pro míčové hry a atletiku vzniklo i deset nových parkovacích stání pro zaměstnance a návštěvníky školy. Stávající čtyři stání před vstupem do školy neodpovídají předpisům ani potřebám školy. Náklady dosáhnou 10,367 milionu korun.

Na Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Uherský Brod bude vybudováno zázemí, konkrétně šatny a sociální zařízení, ke školnímu hřišti, které bylo dokončeno již v roce 2016. Zázemí vznikne přístavbou ke stávající jednopodlažní budově sportovní haly. Náklady jsou vyčísleny na 3,843 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x