Jiří Novák znovu doma. Vede zlínské tenisty

ZLÍN - Jedna ze skupin první ligy družstev, tedy naší druhé nejvyšší soutěže, se hraje ve Zlíně. Domácím jde o to, aby si ji uchovali. Troufat si na extraligu je asi nereálné, skončit na druhém místě a mít vystaráno, nemuset do ošidné baráže, to je cíl.

A pomoci má opravdová persona. Nabídku akceptoval ochotně jako vždy občan prostějovský, ale i srdcař zlínský, zdejší rodák a odchovanec Jiří Novák. Hned v prvním utkání proti Valašskému Meziříčí udal tón. O čtvrtstoletí mladšího soupeře Jakuba Mikulíka zdolal hladce 6:3, 6:1. Zlíňané i díky němu porazili v prvním utkání soutěže Valašské Meziříčí.

Takže, tenisoví muži nestárnou…

Výsledek potěší, já si nechci nic dokazovat, hraji rád, pomůžu rád. Když jsem dostal nabídku hrát za svůj mateřský klub, samozřejmě jsem to akceptoval. Ale každý zápas je pro mne obtížný, léta nezastavíte, zatím to ale jde.

Mladý Forejtek vyhrál juniorskou soutěž na US Open, co Vy na to?

Veliký, neskutečný úspěch, teď jde o to, jak mu to půjde mezi dospělými, to bývá samozřejmě moc těžké. Ten přechod je náročný, ošidný, moc těžký, jemu i dalším šikovným mladým klukům, které samozřejmě coby trenér znám, držím pěsti.

Když jste v sedmnácti letech opouštěl Zlín a mířil do Prostějova, tak jste byl v podobné roli…

Hráli jsme satelity, pracně jsem začínal sbírat první body ATP, konkurence byla taky obrovská. Doufám, že to teď mladí kluci rozjedou, je to na nich.

Když bylo Tomáši Berdychovi sladkých osmnáct, potkali jste se v dresu Prostějova na extraligovém turnaji týmů ve Zlíně. A Vy jste pronesl, že Tomáš bude světová špička.

To mně moc těší, že se to vyplnilo, před Berďou opravdu smekám, těch let v elitní světové desítce, vyhrané Davis cupy, finále Wimbledonu. Moc bych mu přál, aby mu drželo zdraví a ještě nějaký ten úspěch získá. Když to nepůjde, může si říci to, co říkám já. Veliký borec. Ikona českého tenisu. Nedám na něho dopustit.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x