Zateplení valašskomeziříčské průmyslovky přišlo na více než 12 milionů korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí v uplynulých dnech slavnostně otevřeli nově zateplenou správní budovu Střední průmyslové školy stavební. Serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Budova ve Vrbenské ulici dostala nový obvodový plášť, zateplena byla střecha a vyměněna část oken. Investorem akce za 12,6 milionu korun byl Zlínský kraj, který je zřizovatelem školy. „Využil při tom dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši téměř čtyři miliony korun. Slavnostního otevření se zúčastnil také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, jeho statutární náměstek Jiří Sukop a radní pro školství Petr Gazdík,“ upřesnil Vandík.

Budova, jejíž součástí jsou i dílny oborů instalatér a klempíř, neprošla až doposud od roku 1971 výraznějšími stavebními úpravami, pouze zde byla částečně vyměněna plastová okna a dveře. Kromě již zmíněných prací zde byla nyní realizována také částečná rekonstrukce osvětlení budovy, výměna zdroje tepla a úprava topného systému objektu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x