Body fuč, stovka řízků vylepšila náladu

KUNOVICE - Při vší snaze se někdy věci vyvrbí poněkud jinak, než vypadá ideál. Fotbalisté Kunovic měli za výborný vstup do 1.A třídy slíbenu stovku řízků od kuchaře a svého maséra Petra Tesaříka. Hostina s oslavnými chorály měla začít po utkání 5. kola se sousedním Hlukem.

Všechny bylo, jak se čekalo. Soupeř ale kladl více než houževnatý odpor. Na hustě pokropeném trávníku se pak chvíli před koncem dostali fotbalisté Hluku po učebnicové akci do vedení, to pak stvrdili z penalty a v samém závěru domácí už jen ze stejné značky korigovali na konečných 1:2.

Smutek se ale dal krájet jen chvíli. Po krátké frustraci ustal a pan masér dodržel slib. Klukům z mančaftu přinesl na tribunu 100 řízků, padesátku kuřecích, padesátku z vepřové krkovičky.

„No, dnes jsme hráli špatně, to si řekněme, ale je to jenom fotbal, tak, kluci, ať vám chutná,“ popřál chvíli po zápase tvůrce dobrot.

„Pozval i jednu zajímavou ženu. Maminku šéfa klubu Jaroslavu Černou.

„Ne ne, to je pro kluky, odmítla dobrá duše kunovického fotbalu občerstvení. A dala najevo, jaký má přehled.

„No hoši ztratili první body v pátém kole, to je pořád slušné, horší to bylo s naší reprezentací v Kosovu, ta porážka mě moc mrzí. Jako, že se Černá jmenuju, musejí urvat tři body v Černé Hoře,“ dívala se fotbalem prodchnutá paní, mimo jiné ta, co prodává vstupenky a jezdí na reprezentační utkání, už zase dopředu.

Mimochodem řízkové radovánky nekončí, další stovku připraví pan Tesařík zase na slavné svatováclavské kunovické hody. Snad to budou i hody bodové.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x