Slovácké divadlo získalo poprvé v historii hned dvě nominace na cenu Thálie

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Praze na tiskové konferenci Herecké asociace byla zveřejněna jména umělců, kteří se budou na začátku října ucházet o nejprestižnější herecké ocenění, Thálii. A hned dvě nejužší nominace putují do Slováckého divadla v Uherském Hradišti, serveru Zlin.cz to sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Nominaci získali Klára Vojtková a Tomáš Šulaj za mimořádné ztvárnění hlavních rolí v inscenaci Kříž u potoka režiséra Martina Františáka.

„To jsme tedy nečekali. Že naši herci bývají nominovaní, pro nás novinka není, ale aby mezi nejvyšší hereckou ligu postoupili hned dva najednou, to se ještě nikdy nestalo. Myslím, že jsme se stali jedním z mála, ne-li jediným regionálním divadlem v historii, které to dokázalo a hned ve dvou nejsledovanějších kategoriích,“ neskrýval nadšení ředitel divadla Michal Zetel.

Obrovskou radost mají i oba nominovaní herci. „Jsem v krásném šoku a vznáším se dva metry nad zemí,“ prozradil Tomáš Šulaj, který už jednu skleněnou vázu z dílny Bořka Šípka má. Získal ji v roce 2005 za hlavní roli v muzikálu Donaha!. Od té doby byl několikrát v širších a jednou v nejužší nominaci, tu ale neproměnil. „Ať to dopadne jakkoliv, tohle je pocit, který hned tak nezapomenete a jsem pyšný, že jsem právě ze Slováckého divadla,“ dodal Šulaj. A co na nominaci říká Klára Vojtková? „Jsem v euforii a nevím, na co se mám těšit dřív,“ svěřila se herečka, která v době předávání Thálií bude očekávat i narození druhého potomka.

Kříž u potoka v podání uherskohradišťského souboru je velmi ceněnou inscenací, ve čtvrtek jej čeká účast na nejprestižnějším divadelním festivalu u nás Divadlo Plzeň, kde vystoupí v konkurenci nejlepších souborů z celé Evropy.

Slovácké divadlo se zatím pyšní dvěma Tháliemi. Kromě už jmenovaného Tomáše Šulaje ji v roce 2010 vybojovala Květa Fialová za titulní postavu v černé komedii Harold a Maude. Letošní předávání se uskuteční 5. října od 20.00 a bude je živě přenášet Česká televize.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x