Rožnov má nové sportoviště skoro za sedm milionů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Nové sportoviště skoro za sedm milionů korun vzniklo na Základní škole Videčská v Rožnov pod Radhoštěm. Hřiště má branky, běžeckou dráhu a také se na něm dají dělat atletické disciplíny, řekl serveru Zlin.cz Marek Havran z rožnovské radnice.

Práce začaly v dubnu a trvaly asi čtyři měsíce. Náklady 6,6 milionu korun zaplatilo město. Při stavbě bylo podle Havrana potřeba dát pozor na to, aby vše ladilo s další důležitou stavbou v blízkosti, a to bezbariérovým výtahem na okraji budovy školy. „Omezený prostor, který jsme měli k dispozici, neumožnoval standardní ovál, proto se navrhl nezvyklý tvar běžecké dráhy. Uvnitř oválu pak jsou další vícečelová sportoviště, které splňují zadání, aby v jednu chvíli mohly na hřišti cvičit tři různé skupiny,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Dalším „oříškem“ bylo získání všech potřebných povolení. „Součástí stavebního povolení byla také povinnost splnit podmínky památkářů a také Povodí Moravy, protože hřiště je celkem blízko řeky Bečvy. Všechno toto se podařilo splnit a je potřeba poděkovat všem, kteří se na tom podíleli,“ dodala Dita Vávrová, vedoucí odboru investic rožnovské radnice.

Víceúčelové sportovní hřiště u ZŠ Videčská má kromě multifunkční plochy s brankami na různé sporty také běžeckou dráhu, provozovat se na něm dají také atletické disciplíny jako například skok do dálky nebo hod koulí. „Hřiště bude sloužit denně zhruba do 15:00 potřebám školy, poté je přístupné veřejnosti,“ poznamenal Havran.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x