Na zlínskou Letnou dorazí Sparta, podle policie bude fotbalové utkání rizikové

ZLÍN - V neděli 15. září se na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně od 15.00 hodin odehraje prvoligové utkání mezi fotbalovými celky FC Fastav Zlín a AC Sparta Praha. Toto utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a odpovídat tomu bude i rozsah plánovaného bezpečnostního opatření, serveru Zlin.cz to za policii uvedl Petr Jaroš.

Hlavním cílem bezpečnostního opatření bude zajistit v krajském městě bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než 100 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu.

„Nejen samotní návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musejí počítat s krátkodobými komplikacemi v dopravě, a to zejména v nejbližším okolí stadionu před zápasem a krátce i po něm. I proto doporučujeme dorazit ke stadionu s dostatečným časovým předstihem. Apelujeme také na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů,“ konstatoval Jaroš. Zejména fandy, kteří se na fotbalové utkání chystají přijet automobilem, policie upozorňuje, že v nejbližším okolí stadionu jsou v plném proudu práce na výstavbě nové cyklostezky a není tedy možné v těchto místech parkovat. „Odstavit vozidla doporučujeme buď na parkovišti nedalekého nákupního centra, popřípadě i na jiných vzdálenějších parkovištích s možností následného využití městské hromadné dopravy. Připomínáme také, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku,“ dodal Jaroš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x